Current track

Title

Artist

Current show

Background

DIVERGENT – un nou SF pentru adolescenti

Written by on 27/08/2013

Suntem inca sub influenta premiilor MTV, asa ca un nou film fantasy despre adolescenti pica la fix. Sa vedem despre ce e vorba in  DIVERGENT:

Twilight a dat startul la tot felul de filme pentru adolescenti care combina actiunea, fantezia cu povestea de iubire. Anul asta am avut Beautiful Creatures si The Host. Urmeaza inca doua, care vor avea premiera toamna asta: Hunger Games: Catching Fire si The Mortal Instruments: City of Bones.

Pentru 2014 ni se pregateste filmul DIVERGENT, o ecranizare a unui roman best-seller cu acelasi nume scris de Veronica Roth. Acesta este primul roman dintr-o trilogie pentru adolescenti, fiind urmat de romanul Insurgent, care a fost publicat anul trecut si de Allegiant, care este in pregatire. Daca primul film va avea succes, mai mult ca sigur ca DIVERGENT se va transforma intr-o trilogie, asa ca nu e de mirare ca se vorbeste despre el ca despre “noul The Hunger Games”.

Povestea nu este foarte diferita de cele din categoria teen-fantasy-romance de pana acum. Actiunea are loc in viitor, cand oamenii sunt impartiti in 5 grupuri, in functie de personalitatea lor: Abnegation (altruistii), Amity (pacifistii), Candor (onestii), Dauntless (curajosii) si Erudite (inteligentii).

Avem si-o schema:

Protagonista noastra este Tris Prior, interpretata de Shailene Woodley (The Descendents) care, dupa “testare”, este avertizata ca este “deosebita” si ca nu se potriveste in niciun grup. Si pentru ca atunci cand esti “altfel”, esti considerat periculos, Tris descopera ca exista o conspiratie impotriva celor ca ea. Misiunea ei e una dubla:  sa se fereseasca de acestia si in acelasi timp sa descopere de ce reprezinta un pericol pentru ceilalalti.

Bineinteles ca avem si o poveste de iubire..

Sa vedem si trailerul, care a fost prezentat pentu prima data in cadrul MTV VMA 2013:

Din distributie fac parte actorii Shailene Woodley, Theo James, Miles Teller, Zoe Kravitz si Kate Winslet iar de regie se ocupa Neil Burger (The Illusionist, Limitless).

DIVERGENT va avea premiera pe 21 martie.

Sursa originala a articolului: Urban.ro