Un nou studiu publicat în Psychological Medicine sugerează că traumele din copilărie pot schimba modul în care copiii învață să răspundă la frică, ceea ce ar putea contribui la dezvoltarea tulburării de stres post-traumatic (PTSD) în adolescență. Cercetătorii au descoperit că copiii care au trecut prin traume au prezentat răspunsuri fiziologice crescute la stimuli amenințători în timpul unui test de învățare a fricii. Acest răspuns intensificat a fost, la rândul său, legat de o creștere a simptomelor de PTSD în timp.
Trauma din copilărie este, din păcate, comună, aproape jumătate dintre copiii din Statele Unite experimentând o formă de adversitate. Aceste experiențe includ abuzul fizic și sexual, violența domestică și comunitară și au fost asociate cu o gamă largă de probleme de sănătate mintală, inclusiv depresie, anxietate și PTSD. Având în vedere impactul pe scară largă al traumei timpurii, cercetătorii au lucrat pentru a înțelege cum contribuie aceste experiențe la dezvoltarea problemelor de sănătate mintală, cu scopul final de a dezvolta intervenții pentru a preveni aceste probleme.
„Studiile anterioare au arătat că tinerii care au mai multe experiențe traumatice în copilărie (de exemplu, abuz, violență) prezintă diferențe în modul în care răspund la stimuli înfricoșători prin procesul de învățare a fricii, dar a existat puțin consens anterior cu privire la direcția acestor asocieri,”…