Cum a disparut Despacito de pe Youtube

Written by on 11/04/2018

„Despacito”, cel mai urmărit videoclip de pe YouTube din toate timpurile, a fost șters de hackeri. Melodia a reusit sa obtina recordul pentru cel mai urmărit videoclip din toate timpurile, după ce a atins pragul de cinci miliarde de vizualizări.

Videoclipul a dispărut pentru o scurta perioada de timp de pe platformă, în urma atacului hackerilor autointitulați Prosox şi Kuroi’sh. Aceștia au șters și alte clipuri care aparțineau unor nume precum Shakira, Selena Gomez, Taylor Swift şi Drake. Hackerii au scris sub videoclipuri „Free Palestine”/ „Palestina liberă”.

Potrivit BBC, pe un cont de Twitter care, aparent, aparţine unuia dintre hackeri a fost publicat mesajul: „Este doar de amuzament. Am folosit scriptul «youtube-change-title-video» şi am scris «hacked». Nu mă judecaţi, iubesc YouTube”.

„Despacito” a fost lansata de Luis Fonsi în ianuarie 2017 şi a stabilit mai multe recorduri. A stabilit un record şi pe platforma Vevo, fiind cel mai vizionat videoclip în decurs de 24 de ore al unei piese cântate în limba spaniolă, cu 5,4 milioane de accesări. Apoi a fost desemnat videoclipul care a ajuns cel mai rapid la cifra de 200 de milioane de vizualizări, 2 miliarde şi 3 miliarde de vizualizări.

Piesa a fost descărcată de 4,6 miliarde de ori în decurs de şase luni, potrivit datelor furnizate de Nielsen Music, citate de Billboard.

În noiembrie 2017, „Despacito” a câştigat trofeele tuturor categoriilor la care a fost nominalizat în cadrul celei de-a 18-a ediţii a Latin Grammy Awards. „Despacito” a fost desemnată „Record Of The Year”, „Song Of The Year”, „Best Urban Fusion/Performance” (pentru remixul piesei la care colaborator a fost Justin Bieber) şi „Best Short Form Music Video”.
Continue reading

MB MUSIC RADIO

We love music

Current trackBackground