Current track

Title

Artist

Current show

Background

Katy Perry a plagiat piesa Dark Horse

Written by on 02/08/2019

La 5 ani de la deschiderea unui dosar de plagiat pe numele lui Katy Perry, judecătorii au dat verdictul, hotărând că piesa “Dark Horse” este plagiată. În dosar sunt implicați și colaboratorii artistei, precum și casele de discuri și producție.

Hitul “Dark Horse”, ce s-a vândut în peste 13,2 milioane de unități în 2014 și a primit o nominalizare la Grammy în categoria Best Pop Duo/Group Performance, este plagiat după o melodie a trupei de rap creștin Flame. Judecătorii din St Louis, Missouri, au hotărât că ritmul piesei “Dark Horse” este într-adevăr copiat după ritmul melodiei “Joyful Noise”, așa cum formația Flame indica în 2014, când a fost inițiat procesul de plagiat.

Similaritățile indicate de membrii formației Flame – Marcus Gray, Chike Ojukwu, Lecrae Moore și Emanuel Lamber – și de către producătorul lor au fost confirmate pe 29 iulie și de către judecătorii din Missouri, Katy Perry având oficial asupra sa stigmatul de plagiat.

Judecătorii îi găsesc răspunzători de plagiat și pe colaboratorii artistei: producătorii Dr. Luke, Max Martin și Cirkut, rapper-ul Juicy J și compozitoarea Sarah Hudson. De asemenea, caselor de discuri și producție Capitol Records, Warner Bros. Music Corporation, Kobalt Publishing și Kasz Money Inc. li se impută aceeași vinovăție.


Tagged as