Current track

Title

Artist

Current show

Good Morning

07:00 10:00

Background

Untold 2015, cel mai tare festival de anul trecut din Europa

Written by on 09/02/2016

Untold a câștigat premiul celei mai râvnite categorii în cadrul galei European Festival Awards 2015. Festivalul din Cluj-Napoca a fost desemnat Best Major European Festival.

După o singură ediție, Untold Festival a reușit să câștige trofeul celei mai importante categorii la European Festival Awards 2015. Desemnat Best Major European Festival în cadrul galei de pe 13 ianuarie, festivalul din Cluj-Napoca a concurat pentru acest premiu cu cele mai populare festivaluri din Europa: Sziget Festival (din Ungaria), Tomorrowland (din Belgia),Exit Festival (din Serbia).

European Festival Awards 2015 s-a desfășurat la Eurosonic Noorderslag din Groningen, evenimentul ajungând anul acesta la cea de-a 7-a ediție.

Premiile din cadrul European Festival Awards de anul acesta au fost acordate pe baza voturilor publicului și a unei comisii de specialiști în domeniu. La această ediție s-au înregistrat peste 800.000 de voturi, fani din 50 de țări europene exprimându-și susținerea pentru evenimentul sau artistul favorit.

Untold a reușit anul acesta o performanță fără precedent în țara noastră, fiind primul festival din România care câștigă trofeul Best Major European Festival. Un alt festival din România premiat la această gală, dar într-o altă categorie, este Fusion. Festivalul organizat la Sibiu a câștigat în 2013 premiul pentru Best Small European Festival.