Current track

Title

Artist

Current show

WE LOVE MUSIC

14:00 15:00

Background

Adele stabileste un record cu albumul 21

Written by on 09/01/2014

Desi albumul 21 a fost lansat in 2011, Adele reuseste sa stabileasca un record si in 2014. Cantareata se poate lauda cu unul dintre cele mai bine vandute albume nu doar in copii fizice, ci si in digital, unde stabileste o premiera.

Albumul a vandut peste 3 milioane de copii digitale si este primul disc ce reuseste aceasta performanta, conform Nielsen SoundScan. In 2013, albumula fost pe locul 21 la capitolul vanzari, fiind si singurul material care a fost in clasamentul vanzarilor doi ani la rand. Realizarile ei nu au lasat nici casa regala britanica indiferenta, asa ca Printul Charles i-a oferit recent i-a oferit un grad in Ordinul Imperiului Britanic.

Adele a luat o pauza de la muzica si s-a dedicat vietii de familie, dar in 2012 a venit cu piesa Skyfall, inclusa pe coloana sonora a filmului James Bond, fiind primul track din serie care a reusit sa castige trofee la Globurile de Aur, Brit Awards si Premiile Oscar.

Anul acesta se zvoneste ca Adele ar lansa un nou album, desi declaratiile in acest sens au fost destul de putine, cantareata spunand simplu ca nu a mai cantat decat piese pentru copii: I’ve just been singing my baby nursery rhymes, so I don’t really know what’s cool and what’s not.I’m definitely going to visit [producer] Paul Epworth and talk about doing that again.”

Adele a fost in 2012 omul anului, iar Forbes a pus-o pe lista celor mai importanti oameni din industrie. In plus, o regasim si in topurile artistilor cu cele mai mari castiguri, chiar daca nu a mai lansat nimic, pentru ca albumul, dar si single-urile separate se vand foarte bine in continuare.

Ce parere aveti despre acest record? Cum vi se pare faptul ca Adele reuseste sa stabileasca recorduri fara strategii de marketing complicate?

 

Sursa originala a articolului: Urban.ro


Tagged as