În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Edith Eva Eger trăia o adolescență obișnuită într-o familie de evrei din Ungaria. Își dorea să participe la Olimpiadă ca gimnastă, visa să fie balerină și își trăia primele momente ale iubirii. Însă, într-o singură zi, toate aceste planuri au fost spulberate. Deportată împreună cu familia ei la Auschwitz, Edith a fost martoră la orori de neimaginat: despărțirea brutală de cei dragi, moartea în masă și suferința continuă impusă de regimul nazist.
A supraviețuit lagărului morții, dar experiențele trăite i-au schimbat cursul vieții pentru totdeauna. După cum afirmă pe site-ul său oficial: „Deși aș fi putut rămâne o victimă pentru toată viața, marcată de ceea ce nu puteam controla, am ales să mă vindec.”
Cartea sa „Balerina de la Auschwitz”, apărută la editura Pandora M (parte a Grupului Editorial TREI), este o versiune destinată tinerilor a bestsellerului „Alegerea. Acceptă cu bucurie posibilul”, volum comparat adesea cu memoriile Annei Frank și ale lui Viktor Frankl. La insistențele nepotului său, Edith Eva Eger și-a împărtășit povestea pentru a-i ajuta pe tineri să înțeleagă puterea vindecării și capacitatea umană de a găsi sens chiar și în cele mai cumplite circumstanțe.
În calitate de psiholog, Edith Eva Eger și-a dedicat viața sprijinirii celor care trec prin traume și provocări emoționale. „Mă voi strădui mereu să-i ajut pe…