CEO-ul Meta Platforms, Mark Zuckerberg, nu va fi tras la răspundere personală în 25 de procese care acuză compania de crearea unei dependențe de social media în rândul copiilor.
Judecătorul Yvonne Gonzalez Rogers din Oakland, California, a respins, joi, acuzațiile conform cărora Zuckerberg ar fi fost direct implicat în eforturile de a ascunde riscurile pentru sănătatea mintală asociate cu utilizarea Facebook și Instagram.
Reclamanții l-au descris pe cofondatorul miliardar al Meta drept „spiritul călăuzitor” al acestor eforturi de ascundere, susținând că acesta ar fi ignorat avertismentele interne privind riscurile și le-ar fi minimizat public.
Totuși, judecătorul a constatat că dovezile aduse nu specificau în mod clar acțiunile greșite ale lui Zuckerberg, subliniind că „simpla controlare a activității corporative nu este suficientă” pentru a stabili răspunderea. Decizia nu afectează însă acuzațiile aduse împotriva companiei Meta.
Procesele, intentate în 13 state americane, inclusiv Arizona, New York și Texas, urmăresc să obțină despăgubiri de la Meta și alte companii tehnologice, precum Google (Alphabet), TikTok (ByteDance) și Snapchat (Snap), din cauza dependenței create de rețelele sociale.
În plus, zeci de procurori generali din SUA au inițiat acțiuni similare împotriva Meta, afirmând că platformele sale sunt asociate cu anxietate, depresie, insomnie și alte probleme care interferează cu educația și viața…