Current track

Title

Artist

Current show

TOP 10 @ 10

10:00 11:00

Background

Shawn Mendes

Written by on 25/04/2018

Shawn Peter Raul Mendes (n. 8 august 1998,Ontario, Toronto, Canada) este un cântăreț canadian. Cu albumul său intitulat Handwritten și melodia de debut „Life of the Party” el a avut un mare succes. A făcut hochei de la 13 ani, dar s-a lăsat din cauza celei mai mari pasiuni, muzica. De asemenea, a jucat și fotbal.

Shawn este născut la Toronto, tatăl sau este portughez, iar el vorbește fluent trei limbi: engleză, franceză și portugheză. Atunci când i-a ascultat prima dată piesele și a aflat cât de mare este succesul lui Shawn în mediul online, Ed Sheeran i-a pus la dispoziție un avion care să îl aducă la Los Angeles doar pentru a lua cina împreună. A colaborat cu mari artiști, precum Ed Sheeran, Taylor Swift, Charlie Puth și John Mayer. De asemenea, el a lansat-o ca artist solo pe buna sa prietenă, artista Camila Cabello, care se bucură acum de un mare succes internațional.

Mendes a învățat să cânte la chitară vizionând videoclipuri cu tutoriale pe YouTube de la vârsta de 13 ani în 2012. Mai puțin de un an mai târziu a început să posteze clipuri video pe aplicația socială Vine în 2013 și a câștigat milioane de vizualizări și adepți în câteva luni, cunoscut pentru fragmentele sale de șase secunde de interpretari ale multor melodii populare.

Până în august 2014, a fost al treilea cel mai urmărit muzician pe Vine. Managerul de artisti Andrew Gertler l-a descoperit pe Mendes online în noiembrie 2013, aducându-l la Island Records în ianuarie 2014. A semnat oficial în mai 2014 și a lansat prima sa piesal “Life of the Party” pe 26 iunie 2014. A devenit cel mai tânăr debutant în primele 25 de piese in Billboard Hot 100 din SUA.

Pe 14 aprilie 2015, Mendes a lansat albumul Handwritten, care a debutat la pe primul loc in clasamentul Billboard 200. Mendes a devenit apoi cel mai tânăr artist care a debutat pe primul lod de la lansarea versiunii My World 2.0 a lui Justin Bieber. Cel de-al treilea single de pe album, “Stitches”, a ajuns pe locul patru in US Billboard Hot 100, devenind primul său top 10 single în SUA.

Tot în 2015, Mendes a cantat in deschiderea concertelor lui Taylor Swift în timpul turneului 1989 World Tour din America de Nord.

Pe 21 ianuarie 2016, Mendes și-a făcut debutul în cinematografie la postul de televiziune CW in serialul The 100. Ulterior, a anunțat al doilea turneu mondial ca headliner, turneul mondial Shawn Mendes, care a început în martie 2016 și a vândut 38 de spectacole în America de Nord și Europa în câteva minute.

Mendes a lansat “Treat You Better”, single-ul de pe cel de-al doilea album de studio Illuminate, în iunie 2016. Din punct de vedere comercial, single-ul a ajuns în top 10 Billboard Hot 100 și in Singles Chart din Marea Britanie și a fost certificat cu triplu platina. Albumul, lansat pe 23 septembrie 2016, a debutat pe primul loc in Billboard 200 din SUA.

A lansat single-ul “There’s Nothing Holdin ‘Me Back” pe 20 aprilie 2017, inclus în ediția sa Illuminate Deluxe.

Pe 22 martie 2018, Mendes a lansat “In My Blood”, single-ul de pe al treilea album de studio, urmat de cel de-al doilea single pe 23 martie, “Lost in Japan”. Pe 21 aprilie 2018, a fost invitat la concertul televizat cu ocazia celei de-a 92-a aniversări a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Mendes a fost deschis cu privire la lupta sa cu tulburarea de anxietate de care sufera, pe care a dezvăluit-o public prin “In My Blood”, o piesă de pe al treilea album de studio. El a declarat că a urmat terapia la psiholog pentru a-l ajuta să facă față stării de sănătate mintală.

Mendes a primit numeroase premii și nominalizări, inclusiv opt premii MTV Europe Music Awards, patru premii iHeartRadio Much Music Video, un premiu American Music, trei premii Juno și Allan Slaight Honor din Walk of Fame din Canada. În 2015, Mendes a primit premiul Breakout la Premiile SOCAN din Toronto. În 2016, a primit un premiu People’s Choice pentru Artistul preferat. În 2017, Shawn a fost nominalizat pentru un premiu MTV Video Music pentru cel mai bun videoclip de pe pop pentru “Treat You Better”. În 2018, Shawn Mendes a câștigat Premiul Nickelodeon Kid’s Award pentru artistul preferat de sex masculin. El a câștigat, de asemenea, Single-ul anului la Juno Awards 2018 pentru single-ul său “There’s Nothing Holding Me Back”.

Discografie
Handwritten (2015)
Illuminate (2016)