Current track

Title

Artist

Current show

HITLIST

11:00 12:00

Background

Alan Walker

Written by on 10/01/2019

Alan Walker (Alan Olav Walker; n. 24 august 1997, Northampton, Regatul Unit) este un producător norvegian de muzică electro-house. A devenit cunoscut în 2015 cu melodia “Faded”.

Născut la 24 august 1997 în Northampton, Anglia, dintr-o mamă norvegiană și tatăl său britanic, Walker s-a mutat împreună cu familia sa la Bergen, Norvegia la vârsta de doi ani. Un copil adevărat post-milenial, Walker a crescut înconjurat de tehnologie și a devenit fascinat de computere. În 2012, inspirat de producătorii EDM K-391 și Ahrix, pe care el i-a descoperit pe YouTube, și compozitorii de film Steve Jablonsky și Hans Zimmer, a început să-și creeze propria muzică pe laptopul său.

Lucrând în genul sau “drumstep”, în cele din urmă a încărcat piesa instrumentală “Faded”. Faded a fost un succes uriaș, cu 65 de milioane de hituri și a fost urmat de două cântece la fel de cinematografice: “Spectre” și “Force”.

In ciuda controverselor care il inconjoara, Alan Walker e unul dintre numele up-and-coming din zona de muzica electro-house. Tanarul a reusit sa ajunga o senzatie pe Spotify si in topurile de specialitate, inclusiv in cel realizat de DJ Mag.

Alan Walker creste in continuare in preferintele publicului, iar milioanele de stream-uri au atras atentia celor de la Sony Music Sweden. El, ca multi altii, a aparut ntai pe internet, urcand pe canalul label-ului NoCopyrightSounds Fade, la doar 18 ani. Milioane de ascultari mai tarziu a primit si contractul cu casa de discuri, iar acum Billboard a gasit suficiente piese cat sa faca un top.

Acesta obisnuia sa urce pe scena cu o masca pe fata insa a fost demascat oficial și în episodul trei al vlogului său și-a prezentat copilăria, dar și cum s-a apucat de muzică.

În momentele prezentate în clip, în care dj-ul lucrează la o melodie în casa părintească din Olso, Norvegia, artistul ne introduce în întregul proces creativ ce stă în spatele hit-urilor gigantice.

“Mi-a luat puțin să înțeleg că fiul meu chiar face muzică”, transmite în clip tatăl lui Alan Walker. “Când Alan a venit la mine și mi-a zis că cineva vrea să semneze împreună cu el, gândul acela a fost greu de înțeles. Era mai mult introvertit și nu prea avea încredere în el. Făcând muzică, a căpătat multă încredere.”

Ultimul episod din vlog îl prezintă pe Alan Walker de la un tip ce încarcă piese pe YouTube până la unul dintre cei mai mari dj ai momentului și e boom de la prima până la ultima secundă.

Iata topul celor mai populare piese ale lui Alan Walker