Kygo

Written by on 02/08/2018

Kyrre Gørvell-Dahll (n. 11 septembrie 1991), cunoscut și sub numele de scenă Kygo, este un DJ și producător muzical norvegian. Este cunoscut pentru remixul piesei I See Fire a lui Ed Sheeran, care a fost ascultat de mai mult de 33 de milioane de ori pe SoundCloud și de aproximativ 60 milioane de ori pe YouTube. Remixul a fost în Romania’s Top 40 timp de 14 săptămâni, fiind pe locul doi pe 3 iunie 2014. Piesa lui “Firestone” are peste 240 de milioane de vizualizări pe Youtube,iar 400 de milioane de ascultări pe aplicația suedeză de muzică Spotify, pâna în May 2016. Kygo a acumulat peste 300 de milioane de vizualizări pe canalul său de SoundCloud și pe cel de YouTube.

Kygo a mai lansat după aceea mai multe piese, precum “ID”, “Stole the Show”, “Here for You”, și “Stay”, care au debutat pe mai multe topuri internaționale. Albumul de debut a lui Kygo, Cloud Nine, a fost lansat pe data de 13 mai 2016.

Kygo a început să facă cursuri de pian încă de la vârsta de 6 ani. S-a oprit când avea 15-16 ani și a început să compună muzică cu Logic Studio și cu o MIDI keyboard în timp ce urmărea tutoriale pe YouTube. Când s-a hotărât că tot ce vrea să facă este muzică era la jumătatea drumului pentru a dobândi o diplomă în finanțe și business la Universitatea Edinburgh’s Heriot-Watt în Scoția.

În februarie 2015, piesa lui Kygo “ID” a fost fost adăugată în trailerul oficial al Ultra Music Festival. Aceeași piesă a fost adăugată în jocul FIFA 16, un joc video popular marca EA Sports. În august 2015, Kygo a fost cap de afiș la Lollapalooza în Chicago, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume. Debutul său în televiziune a fost în cadrul showului The Late Late Show with James Corden în octombrie 2015.

Pe 21 martie 2015, și-a lansat cel de-al doilea single, intitulat “Stole the Show”, care în 11 aprilie a acumulat 1,4 milioane de vizualizări online. Pe 31 iulie 2015, și-a lansat cel de-al treilea single “Nothing Left”, împreună cu Will Heard. Piesa “Nothing Left” a ajuns locul 1 în topul pieselor în Norvegia. Pe data de 4 septembrie 2015, Kygo a lansat a patra piesă “Here for You”, în colaborare cu Ella Henderson, s-a dovedit a fi versiunea vocală a piesei “ID” care a fost lansată pe parcursul Ultra Music Festival.

Trei luni mai târziu, a lansat al cince-lea single , “Stay”, produs împreună cu colegul său norvegian care este un producător muzical William Larsen și Maty Noyes, care s-a ocupat de partea vocală, a fost lansat pe 4 decembrie 2015.

După lansarea piesei, Kygo a anunțat că se pornește într-un turneu pentru a-și promova albumul său de debut. După aceea a anunțat că albumul său de dubut v-a fi lansat pe data de 19 februarie 2016, dar lansarea a fost întârziată. În schimb a lansat un teaser al pieselor la care lucra, care erau pe albumul său de dubut și le-a făcut publice prin SoundCloud.

La începutul lunii martie 2016, și-a anunțat oficial și a confirmat data de lansare a albumului său, 13 martie 2016 sub numele de Cloud Nine. A mai anunțat că o să mai lanseze încă trei piese odată cu lansarea albumului. Prima piesă, care a fost lansată pe data de 18 martie 2016 a fost intitulată “Fragile”, care a fost făcută în colaborare cu Labrinth. Cel de-al doilea a fost lansat pe data de 1 aprilie 2016 și se numește “Raging”, care este în colaborare pe partea vocală cu trupa irlandeză Kodaline și care a fost scris împreună cu James Bay. Cel de-al treilea și ultimul a fost lansat pe data de 22 aprilie 2016,”I’m In Love”, în colaborare pe partea vocală cu James Vincent McMorrow.

Albumul de dubut al lui Kygo a fost lansat pe data de 13 mai 2016. Au fost incluse și alte colaborări cu Tom Odell, Foxes, RHODES, Matt Corby, Julia Michaels, Angus & Julia Stone și John Legend.

Pe 9 februarie 2017, Kygo a postat un fragment din colaborarea sa cu cântăreața americană și actrița Selena Gomez. Ei au confirmat single-ul intitulat “It Ain’t me”, prin conturile lor de social media pe 13 februarie 2017. A fost lansat la pe februarie 2017, acesta fiind primul de la primul EP al lui Kygo, Stargazing.

Pe 28 aprilie 2017, Kygo a lansat al doilea single de la EP, “First Time”, cu cântăreața britanică Ellie Goulding.

Pe 15 septembrie 2017, Kygo a remixat cântecul celor de la U2 “You’re The Best Thing About Me”, care a fost lansat și ca single in colaborare cu formația.

Pe 19 octombrie 2017, Kygo a anunțat prin Facebook că cel de-al doilea album de studio este numit Kids in Love, care a fost lansat pe 3 noiembrie. Pe 20 octombrie 2017, a lansat single-ul “Kids in Love”, alaturi de The Night Game. La scurt timp după lansarea albumului, Kygo a anunțat turneul Kids in Love. Pe 16 martie 2018, Kygo a lansat “Remind Me To Forget”, o piesă cu cântăretul american Miguel, al treilea single de pe album, după “Stranger Things”.

În iunie 2018, Kygo a anunțat o colaborare cu trupa americană de rock Imagine Dragons pentru piesa “Born to be yours:”.


Tagged as


Continue reading

MB MUSIC RADIO

We love music

Current trackBackground