Smartphone-urile au devenit dispozitive indispensabile în viața de zi cu zi, dar pentru părinți ele pot reprezenta și o sursă de stres constant. Copiii, mereu curioși și plini de energie, pun la încercare rezistența acestor gadgeturi, iar accidentele nu întârzie să apară.
Un nou studiu realizat de HONOR, brand global de dispozitive smart, arată că 36% dintre adulții din Europa au experimentat spargerea sau deteriorarea unui telefon, iar 32% dintre aceștia au apelat la asigurări pentru protejarea dispozitivelor împotriva incidentelor cauzate de copii.
Pentru a preveni astfel de situații, 48% dintre respondenți au achiziționat carcase de protecție, iar 36% au ales să ascundă telefoanele de copii. În ciuda acestor măsuri, 37% dintre părinți au raportat că se simt anxioși atunci când copiii folosesc un smartphone, iar 14% au declarat că intră în panică.
Cele mai frecvente situații în care copiii deteriorează telefoanele
Studiul a identificat cele mai comune scenarii prin care smartphone-urile ajung să fie distruse atunci când sunt utilizate de copii. Top 10 cauze ale deteriorării telefoanelor sunt:
- Scăparea telefonului pe jos
- Aruncarea pe scări
- Scufundarea în toaletă
- Scăparea în cadă
- Călcarea accidentală în picioare
- Deteriorarea cauzată de un acces de furie
- Căderea de pe un scaun înalt sau lovirea cu obiecte
- Acoperirea cu nisip
- Scăparea de la mare înălțime (ex.: de pe o clădire sau un pod)
- Aruncarea în…