Există multe informații despre cele mai bune diete pentru sănătatea ta, dar există o modalitate specifică de a mânca pentru a crește sau menține fericirea?
„Răspunsul, desigur, este mult mai subiectiv și individual decât stabilirea dietei ideale pentru nivelul colesterolului din sânge”, a scris recent expertul în fericire Arthur C. Brooks într-un articol pentru The Atlantic.
Mâncarea, în general, activează anumite zone ale creierului responsabile de senzațiile plăcute, explică Brooks, care predă un curs despre gestionarea fericirii la Universitatea Harvard. „Însă pentru ca această stimulare să depășească simpla plăcere și să devină o sursă de fericire, trebuie să experimentăm o adevărată bucurie”, adaugă el.
Brooks a analizat mai multe studii pentru a crea ceea ce el numește „dieta supremă a fericirii”. Concluzia sa? Bucuria de a mânca este mai puțin legată de ceea ce consumi și mai mult de modul în care o faci.
Unul dintre factorii care contribuie la fericire, în contextul alimentației, este importanța de a lua masa împreună cu alții. Mesele în grup și experiențele memorabile în timpul acestora sunt asociate cu o creștere a fericirii, conform cercetărilor efectuate în Asia.
Iată câțiva factori suplimentari pe care Brooks îi consideră esențiali pentru o „dietă a fericirii”:
- Diversificarea alimentelor, consumând mai multe proteine și grăsimi sănătoase decât carbohidrați
- Consumul moderat de…