Current track

Title

Artist

Current show

Background

Evenimente pentru Minivacanta de 1 Mai pe Litoral

Written by on 28/04/2014

In toate statiunile pegatirile sunt in toi pentru minivacanta de 1 mai de anul acesta. Pachete de cazare cu tarife speciale, cluburile se vor intrece in petreceri cu DJ internationali, centrele balneo – spa sunt deschise, iar conditiile meteo sunt extrem de favorabile pentru prima plaja sau prima plimbare cu barca in Delta Dunarii, pe anul 2014, acesta este tabloul evenimentelor de anul acesta pe litoral.

Sezonul de vara incepe si anul acesta  pe data de 1 Mai, cu traditionala PARADA a LITORALULUI ROMANESC, organizata de Asociatia de Promovare Litoral – Delta Dunarii. In intervalul orar 10:00-14:30, pe traseul Mamaia – Navodari – Constanta – Eforie – Constanta – Mamaia, parada va reuni autobuze etajate, Carul prietenilor Facebook, peste 30 de masini de epoca, motociclete, masini de la Raliul Deltei, Fanfara RAJA, etc.

In statiunea MAMAIA, in intervalul orar 19:00 – 21:00, pe scena special amenajata pe plaja din zona Cazino Mamaia va avea loc un spectacol multietnic de muzica si dansuri, organizat de catre Asociatia de Promovare Litoral – Delta Dunarii, cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Turism. Vor participa la spectacol: Ansamblul Folcloric Brauletul Dobrogean, Ansamblul Fluria al Comunitatii Armâne din Constanţa, Ansamblul Elpis al Comunitatii Elene din Constanta, si vedeta constănţeană Andreea Olariu. Partenerul evenimentului este Radio Vacanta.

Imediat dupa spectacolul de la scena, oficialitatile prezente vor sustine un speech in fata publicului participant si vor lansa doua filme de promovare, respectiv Filmul oficial al statiunii Mamaia in versiunea integrală si spotul “Descopera Romania: priveste cu sufletul si asculta cu inima”, la care sunt asteptati sa participe mii de turisti.

In incheiere, turistii vor avea parte de un spectaculos show de lasere si o lansare de sute de lampioane pe cerul statiunii Mamaia, deasupra marii.

Cluburile din Mamaia vor difuza simultan filmul de promovare, care va fi urmarit, astfel, de miile de turisti prezenti in statiune.

In statiunile Navodari, Eforie si Costinesti vor avea loc evenimente similare, organizate de catre Asociatia de Promovare Litoral – Delta Dunarii si Autoritatea Nationala pentru Turism cu sprijinul primariilor care administreaza aceste statiuni, intr-un concept comun, menit sa promoveze statiunile de pe litoral, numit “Redescopera Litoralul Romanesc”

Navodari – 1 mai 2014: in Tabara Delfinul
Programul artistic va incepe la ora 11:00, se va incheia in jurul orei 20:00 si va cuprinde urmatorii artisti: What’s Up, Axinte, Lorenna, Violeta Constantin, Autentic, Sylvie, Aurel Moga, Dan Cernavodeanu, Ionut Dulgheriu. Seara se va incheia cu un show de lasere.In corturile amenajate in apropierea scenei vor fi oferite gratuit celor prezenti produse alimentare traditionale romanesti, vor fi organizate expozitii, sesiuni de face-painting, se vor realize / printa fotografii ce urmeaza a fi oferite persoanelor prezente la eveniment. Evenimentul se va incheia cu un show de lasere.

Eforie Sud – 1 mai 2014: in Parcul Primariei (Str. Progresului)
– Expozitie de antichitati “Targul Antica”
– Program artistic in intervalul orar 17:00 – 20.30
– Teatrul de copii Zurli – Festival muzica si dans pentru copii (aprox. 2 h 30 min);
– concert NADIR, X-Factor;
– 20:30 – show lasere

Costinesti – 2 mai 2014: plaja Costinesti – Zona Obelisc 
– Jocuri sportive, jocuri pe plaja
– Spectacol cu trupe de folk si rock, artişti solo etc.
– 20:30 – show lasere

DELTA DUNARII

In perioada 1- 4 mai, turistii vor avea parte de un eveniment inedit, respectiv Sulina Fusion Cruise, prima editie. Astfel, timp de trei zile și trei nopți, turistii pot petrece  la Sulina, în cel mai îndepărtat punct Estic al Europei, lângă gura de vărsare a Brațului Sulina în Marea Negră, pe plaja vechiului Porto–Franco, oraș al marinarilor, aventurierilor, piraților, al lucrătorilor plătiți în aur, al moravurilor ușoare, dar și primul oraș de pe continent unde se poate vorbi de conceptul Europei Unite.

Programul evenimentului este urmatorul:
Joi 1 mai – Distracţia va reîncepe pe plajă cu muzică și bucătărie tradiţională în aer liber. Se vor prepara mâncăruri din pește, cum ar fi tradiționalul storceag (ciorba de peşte), grătar de pește şi cârnaţi de vită pentru a acoperi toate gusturile. Mâncărurile vor fi preparate de către „pirații” noștri din localiate, bucătari cu experiență în arta culinară tradițională.

Petrecerea „piraților” va continua cu un concurs de băut bere (beerpong, băut bere cu paiul), trasul sforii, iar pe înserate club – disco şi foc de tabără, toate acestea în stilul specific rebelilor pirați.

Sâmbătă 3 mai 2014 – Competition Day : Orele 11:00 – 12:00 – Distracţia pe plajă va continua cu concursuri de Darts şi Poker.

Ora 21:00 – Va avea loc premierea câștigătorilor concursurilor din cadrul evenimentului, iar după festivitate, petrecerea va continua cu un mega foc de tabără, acompaniat de muzică live (chitară), iar nu în ultimul rând un mega foc de artificii va lumina cerul.

Un alt eveniment ce se va desfasura in Delta Dunarii de 1 Mai este „Coşia din Cerna” , un eveniment in cadrul caruia vor avea loc concursuri de echitatie, degustari de produse traditionale, spectacole in aer liber, etc.

INFORMATII UTILE

Autobuze etajate
In perioada 30 aprilie – 4 mai 2014, autobuzele etajate vor circula in program 10.00 – 20.00 zilnic, cu frecventa de 30 minute, cu plecari din Gara.
Traseul este cel consacrat „Mamaia Estival”: Gara – Bd. Ferdinand – Str. Mircea cel Batran – Bd. Mamaia pana la capatul statiunii la Hotel Caraiman si retur pe Bd. Mamaia – Bd. Tomis – Bd. Ferdinand – Gara.
Biletele de transport se pot procura numai de la taxatoare in autobuz, la pretul de 5 lei.

Telegondola Mamaia
In perioada 1-4 mai 2014, Telegondola va functiona zilnic intre orele 10.00 – 20.00. Tarif: 15 lei / persoana (o calatorie). Copiii sub 7 ani si persoanele cu handicap beneficiaza de transport gratuit.

Pod Agigea
În perioada 29.04.2014 ora 14.00 – 06.05.2014 ora 08.00, pe podul Agigea se va circula doar cu restricție de viteză, 50 km/h, fără restricție de tonaj doar pentru transportul de călători, restricțiile pentru traficul de marfă fiind în continuare menținute. În această perioadă, se va circula pe trei benzi, Poliția Rutieră stabilind, în funcție de fluxul de trafic numărul de benzi pe sens, astfel încât să nu existe ambuteiaje.