Current track

Title

Artist

Current show

Background

Daca muzica îți face pielea de găină s-ar putea sa fi special

Written by on 19/06/2019

Ai frisoane când auzi un cântec grozav sau ai o senzatie specială în corpul tău când asculți muzică? Dacă da, sunteți unic și aparțineți unei categorii speciale de oameni din această lume.

Persoanele care pot experimenta senzatii cum ar fi nod in gat sau piele de gaina de-a lungul bratelor lor atunci cand asculta o melodie exceptională sunt foarte unice.

Un studiu a fost realizat de un student de la Universitatea Harvard, Mattew Sachs, despre persoanele care au diferite senzații când ascultă muzică. El a examinat fenomenul pentru a vedea cum aceste senzații au fost declanșate în organism.

În studiu, Matthew Sachs a examinat 20 de studenți, zece dintre ei au recunoscut că au simțit aceste sentimente de frisoane atunci când au ascultat muzică, în timp ce ceilalți zece nu au simțit astfel de sentimente. Creierul celor 20 de studenti participanti la studiu a fost examinat cu grija.

S-a descoperit că celulele creierului celor care simt senzațiile atunci când ascultă muzica sunt cele care creeaza un atașament fizic și emoțional de muzică.

Citeste continuarea articolului aici !


Tagged as